Opinie

Serotonina- wrocławskie sery rzemieślnicze, to lokalna, miejska serowarnia w centrum Wrocławia. Założyliśmy ją wspólnie- Paulina i Andrzej Sawiccy.

Wszystko zaczęło się we wrześniu 2019 roku w miejscowości Chociwle, dokąd Andrzej pojechał na swój wieczór kawalerski. W prezencie „pożegnalnym” dostał zaproszenie na kurs serowarstwa domowego. 

Do Wygnańczyc, na kurs podstawowy organizowany przez Fimple- zrób to po swojemu, Andrzej pojechał tuż przed wybuchem pandemii. Od samego początku poczuł coś do warzenia serów. Był zafascynowany tym, co wychodziło spod jego ręki. Jak sam stwierdził…warzenie serów go relaksuje.

Zaraz po powrocie przyszedł czas na pierwsze zakupy niezbędnych akcesoriów, a następnie na testy. Dużo testów. Tak się złożyło, że przez wybuch pandemii, Andrzej miał trochę wolnego czasu więc czytał, uczył się i warzył kolejne kilogramy serów. Najpierw dla rodziny, później dla znajomych, aż w końcu postanowiliśmy założyć firmę w październiku 2020 roku.