Serotoninowa jakość

„Serotoninowa” to dobry przymiotnik. W 100% określa, jaki poziom jakości obowiązuje w naszej serowarni.

Po pierwsze, zaczynamy od najwyższej jakości mleka. Poświęciliśmy długie miesiące na poszukiwania mleka, które spełniłoby nasze wymagania.

  • Mleko musiało pochodzić z gospodarstwa, które jest pod nadzorem Państwowego Inspektoratu Weterynarii. Jednak, to nie jest wystarczający warunek.
  • Mleko nie mogło pochodzić z przemysłowej hodowli. Wszyscy chyba wiemy, co to za mleko i mamy świadomość, że z takiego surowca nic dobrego nie wyjdzie.
  • Chcieliśmy mieć pewność, że osoby zajmujące się zwierzętami znają się na swoim fachu i dbają o dobrostan zwierząt
  • Mleko ma najlepsze parametry (np. zawartość tłuszczu) do warzenia serów.
  • Mleko smakuje i pachnie tak, jak kiedyś. Delikatne i aromatyczne, zupełnie inaczej niż to znane nam z marketów.

I teraz najważniejsze. Nad wszystkim zawsze czuwa Andrzej. To on pilnuje jakości. To on odpowiada za produkty, które u nas powstają. Zaczynając od pomysłów, a trzeba przyznać, że ma ich mnóstwo, kończąc na ich przygotowaniu do sprzedaży. Dzięki temu Andrzej jest pewny, że to, co do Was trafia jest bez zarzutu. Zawsze ma idealny smak, konsystencję i wygląd.

No to mamy już nasze mleko. To teraz czas na dodatki! Jak wiecie, nasze sery są kolorowe, wyjątkowe i charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i wyglądem. To dzięki wyselekcjonowanym dodatkom.

  • Mieszanki ziół oraz przypraw są przygotowywane specjalnie dla nas. Nie mają ulepszaczy smaku, koloru, czy innych sztucznych dodatków. Ba! Nawet nie mają soli. Co więcej, kiedy Andrzej ma pomysł na nowy smak sera, to dzwoni do Pani Oli i opowiada, co mu chodzi po głowie. Pani Ola wysyła kilka próbek różnych mieszanek i zaczynamy testy. Wybieramy najlepszą opcje i voila- mamy nowy smak w ofercie.

  • Używamy olejów słonecznikowych i rzepakowych jedynie nierafinowanych i tłoczonych na zimno – prosto od producenta.
  • Wsady owocowe do jogurtów nie mają w składzie utrwalaczy i chemicznych dodatków.
  • Inne dodatki, których używamy rzadziej również są najwyższej jakości, zawsze zwracamy uwagę na skład.

.

Czyli mamy już gotowy produkt. Trzeba go odpowiednio zapakować.

  • Część serów pakujemy w worki próżniowe. Wiemy, że to plastik, ale pakujemy tak tylko te sery, które dzięki takiemu opakowaniu zyskują na smaku. Próbowaliśmy pakować inaczej, jednak nic z tego.
  • Szkło. Nasze jogurty, czy maślanki kupicie w opakowaniach szklanych. Możecie je później wykorzystać ponownie w domu.
  • Twarogi pakujemy w opakowania PLA. Wyglądają jak plastik, ale nim nie są. Opakowania powstają z mączki kukurydzianej. Kiedy wrzucisz je do pojemnika na odpady zmieszane, to w procesie rozkładu nie pozostanie po nim nawet ślad węglowy!
  • W Sklepiku przy serowarni, do pakowania serów wykrajanych używamy jedynie papieru. Co więcej, zakupy zapakujemy Wam tylko i wyłącznie w torby papierowe. Nie używamy jednorazówek.
  • Jeśli przyjdziecie do nas ze swoimi opakowaniami wielorazowymi, chętnie spakujemy w nie Wasze zakupy.

Serotoninowa jakość to nie tylko produkt. To również, a może przede wszystkim, jakość obsługi. Co to oznacza? Dla nas najważniejsza jest gościnność. Kiedy odwiedzicie nas w Sklepiku przy serowarni, czy na jednym z naszych targów, zawsze przywita Was uśmiech i miłe słowo. Każdy z naszej serotoninowej ekipy chętnie pomoże Wam przy wyborze sera. Nie tylko podpowie, ale też poczęstuje i opowie więcej o danym gatunku. Poza tym, lubimy znać naszych klientów. Chętnie zamienimy z Tobą kilka zdań, poznamy Cię bliżej i ugościmy ponownie. Cenimy kontakt bezpośredni i zawsze chcieliśmy stworzyć miejsce, do którego przychodzi się nie tylko na zakupy. Tak po prostu, po sąsiedzku.